Kanadai adat: A káposztaféléket, főként karfiolt és brokkolit nagy mennyiségben fogyasztó férfiak kevésbé vannak kitéve az agresszív prosztata rák veszélyének. A környező szövetekbe behatoló és távoli áttéteket adó daganat ritkábban fordult elő azokban akik hetente egynél több adag brokkolit és karfiolt ettek. Ha ezen eredményeket sikerül megerősíteni úgy e fenyegető betegség megelőzésének ez lehet egy módszere. A karfiol és brokkoli egyéb öszetevőit kiegészíti a benne lévő flavin és flavonoid vegyületek is.
Logikusan következik , hogy a nyers vöröskáposzta saláta is (mely -úgy gondolom- sokak kedvence) hatásos megelőző zöldségféle.
brokkoli és más zöldség
2007.11.17. 19:27 | dani50 | Szólj hozzá!
Címkék: karfiol prosztata brokkoli flavon vöröskáposzta flavonid
A bejegyzés trackback címe:
https://megesszukkiegeszitjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr22232359
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek