Több kutatás is alátámasztja, hogy a rendszeres zöldség- és gyümölcsevők körében kevesebb a rákos megbetegedés, amelyet a növényekbe található szinanyagok(flavonoidok) jótékony hatásával magyaráznak. Ezek antioxidánsként lekötik a szabad gyököket és fokozzák az immunrendszer működését.
Ne hagyjuk ki hát az étrendünkből: a nyers céklát, a zöld-és piros paprikát, a retket, a petrezselyemzöldet. A piros színanyagokat tartalmazó gyümölcsöket: az áfonyát, a szedret, a kékszőlőt, a szilvát, a gránátalmát.
Szines étrend
2007.11.05. 19:58 | dani50 | Szólj hozzá!
Címkék: szilva gyümölcs zöldség paprika szabadgyök áfonya cékla színanyag flavonoid kékszőlő
A bejegyzés trackback címe:
https://megesszukkiegeszitjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr67219554
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek