A szilvát a legenda szerint Észak-Európába a keresztes lovagok hozták, ezért damaszkuszi gyümölcs néven is ismert volt. Az eredeti származási helyét homály fedi.
A friss szilva : gazdag káliumban, a színanyagbőség magas flavon tartalomra is utal. Ásványi anyagban és vitaminokban harmónikusan gazdag.
Frissen, aszalva, lekvárként valamint fagyasztásból feldolgozva fogyasztható. Serkenti az emésztést, (itt a tejjel való párosítástól ovakodjunk) és a veseműködést. Jótékonyan hat a vérképzésre (vas tartalom), a koleszterin szint és vérnyomás normál értéken tartására. A fogyókúrák természetes segítője, pl: szilvanap, 1db kb. 36 kalória.
kékszilva
2007.10.06. 21:19 | dani50 | Szólj hozzá!
Címkék: szilva vitamin koleszterin vérnyomás flavon színanyagbőség fogyókúrák szilvanap
A bejegyzés trackback címe:
https://megesszukkiegeszitjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9188517
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek