Táplálékkiegészítők

Mindent megeszünk majd lenyelünk néhány táplálékkiegészítő kapszulát, folyadékot, gélt, stb. és már is jól érezhetjük magunkat. Csí és más energiákkal töltött csodaszerek, ismeretlen vegyületek. Mitől jó ez nekünk. Kárpátmedencei őseimet csak az ANDOK gyümölcse, délamerikai kaktusz kivonat, stb. ebédutáni fogyasztása mentette meg az érelmeszesedéstől és a ráktól.

Utolsó kommentek

  • drnéni: A kakaó és a csokoládé az endorfin - "boldogsághormon" - termelését is növeli a szervezetben. Ezér... (2007.10.14. 09:01) flavon a csokiban
  • Utolsó 20

Túladagolás

2007.10.04. 20:08 | dani50 | Szólj hozzá!

Túlzott mennyiség az antioxidánsokból is káros lehet  2007. szeptember 6., ORIGÓ/ Egészség a cikk írója (az előző bejegyzésemre mint egy válaszként) foglalkozik a túladagolással és káros hatásaival.

"Egyre több kísérleti és vizsgálati adat utal arra, hogy a sejtjeink számára igen fontos védőanyagok, az antioxidánsok túlzott fogyasztása és felszaporodása jelentős egészségügyi problémákat okozhat. Táplálkozási szakértők és dietetikusok egybehangzó véleménye szerint az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó táplálékkiegészítőket csak indokolt esetekben - például betegség, intenzív, orvosi ellenőrzés alatt végzett fogyókúra - szabad szednünk....."

Vajon csak a mesterséges vitaminok vagy a flavon és flavin molekulák túlzott szabadgyök megkötőt tartalmazó táplálékkiegészítőkre is igaz. Ha erdei szederből, kékszőlőből sokat eszünk az okozhat átmeneti "kellemetlen" tüneteket. de vajon a flavin miatt?


A bejegyzés trackback címe:

https://megesszukkiegeszitjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr87186278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása