Túlzott mennyiség az antioxidánsokból is káros lehet 2007. szeptember 6., ORIGÓ/ Egészség a cikk írója (az előző bejegyzésemre mint egy válaszként) foglalkozik a túladagolással és káros hatásaival.
"Egyre több kísérleti és vizsgálati adat utal arra, hogy a sejtjeink számára igen fontos védőanyagok, az antioxidánsok túlzott fogyasztása és felszaporodása jelentős egészségügyi problémákat okozhat. Táplálkozási szakértők és dietetikusok egybehangzó véleménye szerint az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó táplálékkiegészítőket csak indokolt esetekben - például betegség, intenzív, orvosi ellenőrzés alatt végzett fogyókúra - szabad szednünk....."
Vajon csak a mesterséges vitaminok vagy a flavon és flavin molekulák túlzott szabadgyök megkötőt tartalmazó táplálékkiegészítőkre is igaz. Ha erdei szederből, kékszőlőből sokat eszünk az okozhat átmeneti "kellemetlen" tüneteket. de vajon a flavin miatt?
Utolsó kommentek